zondag 3 mei 2009

#17 Microblogging met Twitter

Ik heb even rondgekeken op Twitter en wat gezocht via Twitter Search. Ik heb gezocht op woonplaats, maar werd daar niet wijzer, geen Woerdenaren op Twitter.
Het is een grappig speeltje, maar het nut voor de mediatheek en privé ontgaat mij.
Wie is er nou in geïnteresseerd in wat ik aan het doen ben?

3 opmerkingen:

  1. Je vrienden en collega's misschien? Zomaar een eind weg twitteren heeft ook geen zin, dat doe je toch vooral met bekenden.
    Twitter is nog relatief jong, dus we moeten ook nog wel zien of het blijvertje is. Of dat het een aanloopje is naar nog snellere en een persoonlijkere vorm van digitale communicatie.

    Leer - als mediathecaris - in ieder geval die zoekmachine op waarde te schatten, want die vormt een goede aanvulling op het slome Google!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, zou kunnen, maar daarvoor maak ik ook gebruik van Hyves. Ik vind dat denk ik leuker dan Twitter omdat je daar meer aan je profiel kan toevoegen. (althans zo lijkt het me nu)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hyves is inderdaad uitgebreider wat dat betreft, maar in je twitterpofiel kun je natuurlijk ook weer linken naar je Hyves.
    Het is inderdaad maar net wie je wilt bereiken of met wie je wilt communiceren.
    Hyves is voor mij zelf vooral een interactief adresboek voor personen uit de privesfeer. Twitter is een mengelmoes van werk, prive en webkennissen. Zoiets...

    BeantwoordenVerwijderen