zaterdag 2 mei 2009

Aanrader!: ADD : onzichtbare obstakels : zoeken naar omwegen van Karin Windt

Nieuw in de mediatheek van Bredius voor personeel: ADD : onzichtbare obstakels : zoeken naar omwegen van Karin Windt.

Dit boek is een echte eye-opener voor iedereen die iemand kent met ADD.

Als ervaringsdeskundige dacht ik toch een redelijk inzicht te hebben in de stoornis ADD, maar zo duidelijk en begrijpelijk het door Karin Windt wordt verteld is uniek.

Zij vertelt haar eigen ervaringen, de onzichtbare obstakels waar zij tegenaan is gelopen (en nog loopt) en geeft tips en trucs over hoe je iemand met ADD op weg kunt helpen.


Onze dochter (15) heeft ADD en ondanks dat ik veel heb gelezen over ADD, geeft dit boek echt aan wat er in een ADD-er omgaat. Ik heb zelf altijd een hekel gehad aan de term ADD-er, maar het geeft wel het beste aan dat ADD iets is wat je 24 uur per dag hebt, 7 dagen per week, 12 maanden per jaar. Het gaat niet over, je kunt er mee leren omgaan en medicatie kan helpen om de rust in je hoofd te krijgen.
Met behulp van de tips in het boek gaan we als ouders samen met onze dochter kijken hoe we haar het beste kunnen helpen, want uit het boek blijkt ook dat hulp nodig is, niet alleen nu, maar waarschijnlijk haar hele leven.

Het zou verplichte lectuur moeten zijn voor iedereen die iemand kent die ADD heeft.
Karin Windt geeft op een hele dudelijke manier haar eigen ervaringen weer en hoopt hiermee anderen te kunnen helpen. Ook haar website www.levente.nl is een goede bron van informatie over ADD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten